Arta Egiptului Antic


Cererea a fost trimisă. Vom face update la video cât mai curând posibil.
Cere video cu proiectul

Descrierea proiectului

Acest atestat la informatică cu titlul "Arta Egiptului Antic" are în componență 7 pagini web HTML și este însoțit de documentația Word de 33 de pagini.

Arta egipteană impresionează în primul rând prin surprinzatoarea sa modernitate. Îl impresionează mai puțîn pe contemporanul cu preferințe pentru estetică barocă, romantică sau realistă; în schimb îl va entuziasma pe devodatul artei clasice – sau a celei parnasiene. Arta egipteană este dominată de ideologia religioasă și de cea monarhică. Această situație îi impune artistului stilul solemn și respectarea tradiției. Solemnitatea și conservatorismul acestei arte aveau rolul de a reclamă privitorului un sentiment de respect față de autoritatea constituită. Nu se putea deci vorbi de o autonomie a artei, de o Arta dezinteresată, generată de intenții pur estetice, care să propună opera creată unei contemplatii directe estetice.

Prima pagină a atestatului prezintă o introducere despre arta Egiptului Antic și meniul din care putem selecta:

  • Prima pagină
  • Sculptura
  • Pictura
  • Arhitectură
  • Galerie
  • Video
  • Contact

Secțiunea "Sculptură" expune informații despre cele mai populare statui ale zeilor și ale regilor din temple: marele Sfinx din Giseh (capul faraonului Khefren), statuia lui Khefren (Muzeul din Cairo), grupul Mikerinos și regina Khamerer Nebti (Muzeul din Boston), cel al printului Rahotep și printesei Nofret (Cairo), cel de un realism dus la grotesc al piticului Seneb și familiei sale (Cairo), precum și celebrele statui – a „primarului” (in lemn, Cairo) și a scribului de la Louvre (calcar policromat) sau a celui de la Muzeul din Cairo, statuile faraonilor Mentuhotep I și Sesostris I, busturile reginei Nefertiti (calcar pictat, cel din Berlin; cuarț, cel din Cairo), ale faraonilor Tuthmosis I, Tuthmosis III, Amenhotep II, Tutankamon și zeului Amon-Ra și Ramses II (un granit negru sau roz; toate în muzeul egiptean din Torino).

Secțiunea "Pictura" ilustrează detalii despre pictura și basorelieful egiptean, perspectiva pictorului egiptean (subordonată unei ideologii religioase sau politice). Pagina despre Arhitectură detaliază arhitectura Egiptului Antic de la Deir al-Madinah, orașul Regatul Mijlociu la Kahun, și cetățile de la Buhen și Mirgissa și până la Platoul Giza.

În proiect alocăm câte o pagină HTML pentru Galerie de imagini (realizată în JavaScript) și "Video" (despre Arta Egiptului Antic) iar ultima pagină a proiectului prezintă detalii de contact despre autorul proiectului (nume, liceu, clasa, profesor) și un formular HTML.