Arta japoneza


Descrierea proiectului

Dezvoltarea Japoniei a fost determinata de faptul ca ea a fost izolata de marile civilizatii, cu exceptia Chinei. Înca din secolele V si VI, când ideile despre guvernare, literatura, diferitele ramuri ale artei si religia budista au patruns în forta în Japonia, influentele chineze au devenit foarte importante. Oricum, geniul japonez a adaugat tuturor acestor importuri propria trasatura nationala. De exemplu, în sculptura japoneza portretele au devenit curând mult mai semnificative decât erau în China.

Acest atestat informatica are 12 pagini html si este realizat in HTML si CSS. Proiectul este insotit de documentatia Microsoft Word de 29 de pagini. Din meniu putem selecta: Home, Origami, Chanoyu, Feng Shui, Pictura japoneza, Ideogramele, Arta florala, Galerie, Video, Test, Contact. In sectiunea video avem 5 filmuete despre ikebana, origami si feng shui.

Pictura japoneza era si ea complet diferita, deseori reprezentând scene de actiune violente, straine traditiilor chineze. Ascutimea simtului artistic japonez a afectat aproape toate laturile vietii japoneze, de la fastuosul ritual al servirii ceaiului pâna la cel al aranjarii florilor. Gustul japonezilor pentru artizanatul miniatural s-a facut simtit chiar în articolele de zi cu zi, de exemplu în splendidele "netsuke" sculptate (mici piroane cu care se prindeau diverse obiecte de cercevele).