Astronomie


Cererea a fost trimisă. Vom face update la video cât mai curând posibil.
Cere video cu proiectul

Descrierea proiectului

Acest atestat realizat in html contine 15 pagini web si este insotit de documentatia Microsoft Word (33 de pagini de documentatie). Animatia meniului este realizata cu comenzi html, iar pentru design s-a folosit un fisier css. Din meniul principal, putem alege: Prima pagină, Universul, Sistemul Solar, Galerie foto, Video, Contact. De asemenea, sunt prezentate detalii despre corpurile din univers, planetele sistemului solar si principalii astrologi din istorie. Acest proiect contine si un filmulet .mp4 despre simularea modelului cosmologic Big Bang.

Astronomia este stiinta care studiaza legile ce guverneaza cosmosul, adica corpurile ceresti si evenimentele ce au loc dincolo de atmosfera terestra cum ar fi stelele, planetele, cometele, galaxiile sau radiatiile cosmice de fond. La fel, studiaza forma si formarea universului. Cei care studiaza astronomia se numesc astronomi.

Astronomia este una dintre cele mai vechi stiinte datānd īnca din perioada Greciei Antice. Īn secolul al VII-lea īn Anglia astronomii se foloseau de pozitia stelelor īn navigatie.

Astronomia nu trebuie confundata cu astrologia, o pseudostiinta care īncearca sa prezica destinul persoanelor pe baza traiectoriilor unor obiecte ceresti. Īn Grecia Antica, ca si īn alte civilizatii antice, astronomia continea īn mare parte astrometrie, calculānd pozitiile stelelor si ale planetelor pe cer. Mai tārziu, Kepler si Newton au publicat lucrari despre mecanica cereasca, descriind matematic miscarea corpurilor din sistemul solar si interactiunea lor sub actiunea gravitatiei. Astronomii moderni se folosesc de aceste principii, iar cu ajutorul telescoapelor, spectrografelor, calculatoarelor, observatoarelor astronomice, le este mai usor de īnteles natura fizica a acestor obiecte ceresti.