Atlantida


Descrierea proiectului

Atestatul despre Atlantis are 10 pagini in html si o documentatie de 28 de pagini in word. Sunt prezentate detalii despre relatarile lui Platon despre Atlantida, abordarile despre Atlantida pe parcursul istoriei, relatari, zodiac, populatia Atlantidei, estimari ale coordonatelor geografice, si civilizatia. In ultimul item din meniu,este prezentat un clip video.

Atlantida este numele unei insule legendare mentionate pentru prima oara în doua dialoguri ale lui Platon, Timaios si Critias. În relatarea lui Platon, Atlantida era o putere navala, cu baza pe o insula sau continent aflata dincolo de coloanele lui Hercule (strâmtoarea Gibraltar), care a cucerit regiuni întinse din Africa si Europa de Vest. Dupa o încercare esuata de invadare a Atenei, Atlantida s-a scufundat în ocean. Acest eveniment s-ar fi petrecut cu 9.000 de ani înainte de Solon (aproximativ 9.500 î.Hr.)

A existat oare, cu adevarat, Atlantida? Si daca raspunsul este da, unde ar trebui s-o cautam? In timp ce Jules Verne a descris viitorul folosindu-si imaginatia, noua, dimpotriva, ne revine sarcina de a descoperi realitatea care a stat la temelia a ceea ce, ulterior, s-a crezut a fi doar imaginatie.

Cand dezastrul a lovit, a facut-o cu o iuteala terifianta. A debutat cu un cutremur de proportii, urmat de un gigantic val tsunami, care a maturat aproape intreaga insula. Supravietuitorii au trait doar cat sa fie martorii unei si mai mari orori. Neputincioasa in fata stihiilor dezlantuite, insula s-a scufundat in intregime.

Acesta a fost destinul Atlantidei - cel putin dupa spusele lui Platon. Chiar si astazi, dupa aproape 2.400 de ani de la nasterea legendei, repovestirea ei nu pierde nimic din spectaculozitate si tragism.