Componentele unui calculator


Descrierea proiectului

Presupun ca toti ne-am intrebat la un moment dat ce anume se afla in PC-ul nostru? Ce il face sa mearga bine sau sa mearga rau? O sa punem in acest proiect, in detaliu, componentele unui calculator personal, si va explicam, pentru fiecare in parte, cu ce este responsabil in buna functionare a computerului.

Placa de baza – Dupa cum ii spune si numele, este baza calculatorului. Baza pe care se pun restul componentelor pentru a face legatura intre ele. Fizic vorbind, este chiar o placa, cea mai mare din calculatorul tau, fara de care calculatorul tau nu ar functiona.

Procesorul – Consider ca este a doua componenta, ca importanta, pentru ca depinde foarte mult de ce tip de procesor ai si bineinteles daca poate fi upgradat, dar asta depinde foarte mult si de placa de baza pe care o detii.

Memoria (RAM) – "Ramii" merg mana in mana cu procesorul, si lupta impreuna pentru buna functionare a calculatorului. Ca sa poti face un echilibru bun intre RAM si procesor, foloseste 8GIGA de RAM la un procesor i7, si vei fi multumit de rezultate.

Hard Disk – Cu alte cuvinte, spatiul de stocare disponibil de pe calculator. Aici conteaza foarte mult necesitatile tale, de cat spatiu ai nevoie in computer.

Placa video – Placa video este un element cheie atunci cand vine vorba de jocuri.

Placa de sunet – Cu toate ca placa de baza are o placa de sunet integrata, nu este indeajuns de performanta, asa ca este indicat sa iti adaugi tu o placa de sunet care sa redea calitatea superioara de care tu ai nevoie.

Acestea sunt componentele de baza ale unui calculator. La acestea, mai adaugati o tastatura, o unitate optica, o sursa de putere de calitate, un monitor si un mouse, si calculatorul este complet.

Acest atestat la informatica are 12 pagini web realizate in HTML si CSS. Documentatia proiectului are 18 pagini si este realizata in Microsoft Word. Meniul principal si animatiile sunt de asemenea realizate in HTML. Sunt prezentate detalii despre fiecare componenta in parte: RAM, Hard Disk , Procesor, Monitor, Unitate optica, Periferice, Placa de baza, Placa de retea, Modem, Placa video. Pentru fiecare componenta este prezentata o clasificare si modul de functionare. Pagina de contact prezinta detalii despre autorului proiectului. Daca aveti modificari de facut la acest proiect, acestea vor fi realizate gratuit de catre echipa noastra.