Dictionar cu termeni din informatica


Cererea a fost trimisă. Vom face update la video cât mai curând posibil.
Cere video cu proiectul

Descrierea proiectului

Acest Atestat la informatică despre "Dictionar cu termeni din informatica" conține 9 pagini web realizate în HTML și este însoțit de documentația Word de 28 de pagini.

Prima pagină a proiectului prezintă o introducere despre informatică, etimologia cuvântului și domenii ale informaticii. Pagina despre "Algoritmi în informatică" prezintă noțiunea de algoritm, algoritmi fundamentali (Algoritmul Pentru Căutarea Binară, Algoritm De Sortare: Sortarea Prin Interschimbare, Algoritmul De Sortare Quicksort, Algoritm Pentru Interclasarea A Doi Vectori, Algoritm Pentru Determinarea Unui Număr Prim, Algoritm Pentru Determinarea Maximului) și exemplificări de cod sursă pentru algoritmii de mai sus.

Secțiunea "Teoria grafurilor" prezintă definițiile grafurilor, terminologiile (Graf Neorientat, Graf Orientat, Graf Complet, Nod, Vârf, Muchie, Arc, Grad, Lanț, Ciclu, Drum, Subgraf), reprezentare vizuală a grafurilor și moduri de reprezentare la nivelul memoriei.

Un limbaj de programare este un set bine definit de expresii și reguli valide de formulare a instrucțiunilor pentru un computer. Pagina despre limbaje de programare detaliază ierarhia limbajelor de programare, elementele comune (tipuri de date, operatori, Control Flow- Controlul Fluxului Programului, functii / metode, clase, obiecte) și exemple de programe.

O bază de date (abreviat BD), reprezintă o modalitate de stocare a unor informații și date pe un suport extern (un dispozitiv de stocare), cu posibilitatea extinderii ușoare și a regăsirii rapide a acestora. Pagina "Baze de date" prezintă definiția bazelor de date, terminologii (date, informații, valoarea nulă, tabel, câmp, înregistrare, chei, index, relație), normalizarea bazelor de date, Limbajul SQL, exemple cu limbajul SQL și baze de date nerelaționale.

Pagina despre componentele unui calculator expune cele mai importante părți ale calculatorului: placa de bază, procesorul, memoria RAM, harddisk, placa video, placa de sunet și componentele periferice.

Pagina despre Sisteme de Operare înfățișează componentele sistemelor de operare și cele mai importante sisteme de operare (Mac OS, Windows, UNIX, Linux, Android, IOS). În secțiunea "Rețele de calculatoare" se reprezintă componentele unei rețele (switch, router, firewall, mediu de transmisie), dimensiunile unei rețele (LAN, WAN, MAN) și tipologii de rețele.

Ultima pagină a proiectului conține detalii de contact despre autor (nume, liceu, clasa, profesor).