Evolutia graficii in jocurile video


Cererea a fost trimisă. Vom face update la video cât mai curând posibil.
Cere video cu proiectul

Descrierea proiectului

Acest Atestat la informatică despre "Evoluția graficii în jocurile video" conține 6 pagini web realizate în HTML și este însoțit de documentația Word de 29 de pagini.

Toată lumea se bucură de un joc video bun indiferent de genul din care acesta face parte, iar în zilele noastre jocurile au o grafică cu adevărat spectaculoasă, lucru care face ca personajele să pară mai reale. Prima pagină a proiectului prezintă o introducere despre grafica în jocurile video și o listă de link-uri către paginile: "Începuturile", "Perioada anilor 1990-2010", "Grafica modernă", "Galerie Foto".

Unele dintre cele mai vechi jocuri video erau jocuri de text sau jocuri pe bază de text care foloseau doar caractere text. Astfel de jocuri utilizează o interfață de utilizator bazată pe text, adică interfața cu utilizatorul folosește un set de caractere codificabile, cum ar fi ASCII în loc de grafică vectorială sau bitmap. Pagina "Începuturile" prezintă detalii despre grafica folosită la primele jocuri dezvoltate, cum ar fi: Text adventure, MUD (Multi User Dungeon), Roguelike, detalii despre grafica vectorială și prima consolă de jocuri (Atari 2600 din anul 1977)

În perioada 1990-2010 erau la căutare jocurile "full motion video", iar în această secțiune a site-ului prezentăm Jocurile 2D (ce utilizează proiecția paralelă și folosesc de obicei grafică bitmap bidimensională) ce utilizează perspectiva de sus în jos (top-down perspective), jocurile side-scrolling și grafica jocurilor 2.5D sau pseudo-3D. Tot în această pagină se prezintă jocurile ce folosesc grafică 3D, din perspectiva Fixed 3D, Perspectiva first-person, Perspectiva third-person.

Pagina cu titlul "Grafica modernă" ilustrează metoda utilizării de tehnologii stereoscopice pentru a crea percepția adâncimii, grafica pentru realitatea virtuală, grafica pentru setup-ul multi-monitor, grafica pentru realitatea augmentată. De asemenea, este prezentată o listă de jocuri cu grafică spectaculoasă: Battlefield V, Shadow of the Tomb Raider, Total War: Warhammer 2, Assassins Creed: Odyssey, Hitman 2, Fallout 4 VR, GTA V, Anthem

Ultimele pagini ale proiectului sunt reprezentate de o galerie de imagini și o pagină ce conține detalii de contact despre autor (nume, liceu, clasa, profesor).