Fractali


Cererea a fost trimisă. Vom face update la video cât mai curând posibil.
Cere video cu proiectul

Descrierea proiectului

Acest atestat la informatică cu titlul "Fractali" are în componență 8 pagini web HTML și este însoțit de documentația Word de 32 de pagini.

În matematică, un fractal este o formă geometrică care conține o structură detaliată la scari arbitrar mici, având de obicei o dimensiune fractală care depășește cu strictețe dimensiunea topologică. Mulți fractali apar similari la diferite scări, așa cum este ilustrat în măririle succesive ale setului Mandelbrot. Această expoziție de modele similare la scări din ce în ce mai mici se numește auto-asemănare, cunoscută și ca simetrie în extindere sau simetrie în desfășurare; dacă această replicare este exact aceeași la fiecare scară, ca și în buretele Menger, forma se numește auto-similară afină. Geometria fractală se află în ramura matematică a teoriei măsurii. Prima pagină a atestatului prezintă meniul site-ului și o introducere despre fractali.

Pagina următoare (Istorie) expune informații despre evoluția conceptului de fractali, încă din secolul XVII când filosoful Gottfried Leibniz a considerat autosimilaritatea recursivă și până în prezent. Secțiunea cu titlul "Caracteristici" ilustrează trei pagini HTML cu informații despre autosimilaritate, exemple și aplicații (fractali simulați, fractali în natură și fractali în artă).

În proiect mai alocăm câte o pagină HTML pentru Galerie de imagini și clip video despre fractali.

Ultima pagină a proiectului prezintă detalii de contact despre autorul proiectului (nume, liceu, clasa, profesor) și un formular HTML.