Geometrie in plan


Descrierea proiectului

În geometrie, planul este o suprafață bidimensională, de curbură zero, nelimitată în orice direcție. La desenarea figurilor, planul se poate reprezenta printr-un paralelogram sau printr-un triunghi oarecare. În spațiul euclidian tridimensional, un plan poate fi determinat fie de trei puncte necoliniare, fie de o dreaptă și un punct exterior ei, fie de două drepte paralele.

În lucrarea lui Euclid, Elementele, planul este o noțiune fundamentală, la fel ca și dreapta și punctul. Una din axiomele geometriei euclidiene este: "Prin trei puncte necoliniare trece un plan și numai unul". Corolare ale acestei axiome sunt: "Printr-o dreaptă și un punct nesituat pe această trece un plan și numai unul" si "Prin două drepte secante trece un plan și numai unul".

Un atestat care contine mai multe elemente in Flash. Documentatia acestui proiect este realizata in Microsoft Word si contine 17 pagini. Sunt prezentate detalii despre dreapta, unghi, definitii, axiome, teoreme. Ultima pagina a proiectului prezinta detaliile autorului.