Grafuri neorientate


Cererea a fost trimisă. Vom face update la video cât mai curând posibil.
Cere video cu proiectul

Descrierea proiectului

Acest atestat la informatică cu titlul "Grafuri neorientate" are în componență 9 pagini web HTML și este însoțit de documentația Word de 29 de pagini.

Un graf neorientat este o pereche ordonată de mulțimi, notată G =(X,U), unde X este o mulțime finită și nevidă de elemente numite noduri sau vârfuri, iar U este o mulțime de perechi (ordonate sau neordonate) de elemente din X numite muchii. Grafurile au numeroase aplicații în diverse domenii: proiectarea circuitelor electrice, determinarea celui mai scurt drum dintre două localități, rețelele sociale (ex. Facebook), etc. Prima pagină a atestatului prezintă o secțiune animată și o introducere despre grafuri neorientate, terminologie, Algoritmul lui Dijkstra, Probleme.

Pagina următoare prezintă definițiile și reprezentările tipurilor de grafuri neorientate: Graf parțial, Subgraf, Graf complementar, Graf nul, Graf complet, Graf regulat, Graf bipartit. Pagina cu titlul "Reprezentarea grafurilor" ilustrează gradul unui vârf, matricea de adiacență, lista de muchii, liste de adiacențe (de vecini). Pagina "Conexitate" detaliază noțiuni precum: Lanț, ciclu, Graf conex, Componente conexe, Arbore, Pădure, Graf hamiltonian, Graf eulerian.

În proiect mai alocăm câte o pagină HTML pentru Problema podurilor din Königsberg, Algoritmul lui Dijkstra, Terminologie, Probleme rezolvate. Ultima pagină a proiectului prezintă detalii de contact despre autorul proiectului (nume, liceu, clasa, profesor) și un formular HTML.