Grafuri ponderate


Cererea a fost trimisă. Vom face update la video cât mai curând posibil.
Cere video cu proiectul

Descrierea proiectului

Acest atestat la informatică cu titlul "Grafuri ponderate" are în componență 7 pagini web HTML și este însoțit de documentația Microsoft Word de 35 de pagini.

Adeseori, modelarea problemelor practice presupune utilizarea unor grafuri în care arcelor li se asociază ponderi care pot fi greutăţi, costuri, valori, distanțe etc. Se numește graf ponderat un graf în cadrul căruia fiecărui arc îi este asociată o astfel de valoare. Prima pagină a proiectului prezintă o introducere despre grafuri ponderate, drumurile într-un graf și un meniu cu paginile proiectului.

Secțiunea următoare (Algoritmul lui Prim) expune informații despre rezolvarea problemei arborelui de cost minim, detalierea funcționării algoritmului, un exemplu și implementarea algoritmului în limbajul de programare C++.

Pagina "Algoritmul lui Kruskal" prezintă modul de funcționare al acestui algoritm celebru în teoria grafurilor, un exemplu și implementarea algoritmului în limbajul de programare C++.

Pagina "Metoda căutării bazată pe prioritate" expune principiul acestui algormitm (se va utiliza o structură de coadă bazată pe prioritate pentru memorarea nodurilor) și pseudocodul aferent acestui algoritm.

Algoritmul lui Dijkstra (poate cel mai celebru algoritm din teoria grafurilor) are alocat în proiectul nostru o pagină HTML ce detaliază rezolvarea problemei drumului minim, modul de funcționare, un exemplu și implementarea algoritmului în limbajul de programare C++.

În proiect mai alocăm o pagină HTML pentru Test grilă - 10 întrebări, fiecare cu câte 3 variante de răspuns, la finalul căruia puteți afla rezultatul dvs. cât și răspunsurile corecte. Ultima pagină a proiectului prezintă detalii de contact despre autorul proiectului (nume, liceu, clasa, profesor) și un formular HTML.