Grecia antica


Descrierea proiectului

Atestatul despre Grecia antica are 34 de pagini realizate in html si o documentatie de 27 de pagini in word. Sunt prezentate detalii despre personalitati ale Greciei antice, detalii despre Atena, cronologie, marturii, forme de guvernare, educatie, arhitectura si olimpiade. De asemenea, atestatul are si o sectiune video.

Grecia antica este denumirea data teritoriilor unde a luat nastere si s-a dezvoltat civilizatia vechilor greci. Bazele solide ale civilizatiei europene se pun în Grecia. Oamenii Eladei au marea capacitate de a deschide drumuri noi în economie, filosofie, stiinta, arta etc.

Colonizând bazinele Mediteranei si Marii Negre, ei contribuie la raspândirea civilizatiei si la interferentele etno-culturale. „Inventatori ai politicii”, vechii greci creeaza sistemele de conducere – oligarhic si democratic –, promoveaza individualismul si drepturile civice si încearca sa edifice statul, cetatea-polis – ca exponent al intereselor cetatenilor –, pe baze rationale. Prin epoca elenistica, grecii au dat nastere celei dintâi civilizatii de sinteza, de cuprindere „universala” din istorie.