Istoria Calculatorului


Cererea a fost trimisă. Vom face update la video cât mai curând posibil.
Cere video cu proiectul

Descrierea proiectului

Acest Atestat la informatică despre "Istoria calculatorului" conține 6 pagini web realizate în HTML și este însoțit de documentația Word de 35 de pagini.

Tehnologia evoluează într-un ritm alert, având o influenţă directă asupra vieţii noastre. În prezent, puţine sunt activităţile care nu sunt legate sau nu implică folosirea unui calculator, acestea fiind practic indispensabile. Prima pagină a proiectului prezintă o introducere despre istoria calculatoarelor.

La evoluţia calculatorului au contribuit mulţi inventatori, fiecare dintre aceştia aducându-şi aportul într-o mai mică sau mai mare măsură, PC-ul de azi neputând fi considerat invenţia unui singur om. Pagina "Începuturi" detaliază istoria timpurie a calculatoarelor și prezintă informații despre contribuțiile unor inventatori precum: John Napier, Blaise Pascal, Leibniz, Charles Babbage, Joseph-Marie Jacquard, Herman Hollerith, George Boole.

În pagina "Evoluția" intrăm în amănunt în istoria calculatoarelor și prezentăm noțiuni precum: realizarea primelor calculatoare, teoriile lui Alan Turing, spargerea codurilor germane din Al Doilea Război Mondial și calculatorul ENIAC, Manchester Mark I (primul computer comercial), primele limbaje de programare, apariția sistemelor de operare, minicalculatoarele, revoluția calculatoarelor personale, internetul.

Secțiunea "Componente" prezintă componentele electronice ce constituie un calculator: Placa de bază, Procesorul, Memoria RAM, Unitatea de stocare, Placa video, Placa audio, Dispozitive optice, Sursa de putere, Dispozitive periferice de intrare (mouse, tastatură, scanner, joystick, microfon), Dispozitive periferice de ieșire (monitor, imprimantă, boxe / difuzoare). Pagina de "Curiozități" prezintă detalii notabile din istoria calculatoarelor, precum:

  • Steve Job și Steve Wazniak au creat primul computer personal în garajul lor. Și invenția lor a revoluționat cu adevărat lumea. În 1976, Apple Computers a creat computerul de birou.
  • Denumirea de "Bug" folosită în informatică își are rădăcinile în anul 1945 când un computer de la Harvard nu a mai funcționat bine și Grace Hopper, care lucra la computer a încercat să vadă ce problema aparuse. Când a desfăcut computerul a găsit un fluture de noapte într-unul din circuitele calculatorului și pe care l-a îndepărtat. De atunci, când ceva nu funcționează la un calculator, se spune ca are un "bug".
  • ENIAC, primul calculator electronic de uz general, creat în 1946, cântărea peste 27 de tone și ocupa o suprafață de aproximativ 167 metri pătrați. Consuma de 3000 de ori mai multă energie decât un calculator modern și de 6000 de ori mai mult decât un laptop.
  • Primul mesaj email din lume, între două calculatoare aflate la distanță (într-o rețea), a fost trimis în 1971, de către inginerul informatician Ray Tomlinson, consultant al firmei Bolt, Beranek and Newman (BBN Technologies), în colaborare cu sistemul de computere al Departamentului Apararii al SUA, ARPANET (Advanced Research Projects Agency Network).

Ultima pagină a proiectului conține detalii de contact despre autor (nume, liceu, clasa, profesor).