Japonia


Cererea a fost trimisă. Vom face update la video cât mai curând posibil.
Cere video cu proiectul

Descrierea proiectului

Proiectul prezintă informații esențiale despre Japonia: istoria țării, geografia, demografia, cultura și diferite curiozități. Ultima pagină a proiectului conține detaliile autorului. Atestatul are în total 7 pagini html și este însoțit de documentația Word de 30 de pagini.

Japonia este una dintre cele mai dezvoltate țări din lume. Situată în estul Asiei, numele de Japonia se citește Nippon sau Nihon în japoneză. Denumirea de Țară a Soarelui Răsare este veche de sute de ani și a fost dată de conducătorii chinezi care numeau teritoriul de la est de țara lor „Originea Soarelui”. Denumirea s-a păstrat până în zilele noastre.

Japonia beneficiază de o forță de muncă înalt calificată și este printre cele mai educate țări din lume, unde marea parte a cetățenilor săi dețin studii superioare.

Japonia este o țară dezvoltată, ce are un nivel foarte ridicat de dezvoltare umană, speranță de viață ridicată, infrastructură avansată și un nivel scăzut de corupție. Japonia este cunoscută la nivel mondial pentru contribuțiile sale în știință și tehnologie.

În Japonia se află cea mai mare zonă urbană din lume. Conform statisticilor publicate de ONU, aglomerarea metropolitană din jurul capitalei nipone se află pe primul loc în lume ca număr de locuitori, începând din anii 1950, și se preconizează că va ocupa acest loc și în deceniile următoare. În anul 2005 zona metropolitană Tokyo avea aproximativ 35 de milioane de locuitori, depășind zonele Ciudad de México și New York, amândouă cu aproximativ 19 milioane de locuitori. În prezent, în Japonia există circa 1,7 milioane de imigranți.