Leonardo da Vinci


Descrierea proiectului

Un atestat deosebit, prezinta viata, realizarile si opera lui Leonardo da Vinci. Proiectul contine 14 pagini realizate in html si este insotit de o documentatie de 26 de pagini in Microsoft Word. Sunt prezentate detalii despre operele sale, realizarile din domeniul stiintei, inventii ramase la stadiul de proiect. Atestatul are o galerie de imagini realizate in javascript si o sectiune video.

Artist, om de stiinta si inventator, Leonardo Da Vinci este un personaj fascinant si enigmatic. Doar o parte dintre tablourile lui au supravietuit dar Monalisa este probabil cel mai celebru din lume.Leonardo Da Vinci a trait la sfarsitul unei dintre cele mai importante epoci din istoria artelor: Renasterea italiana. Desi Italia produsese deja un geniu dupa altul vreme de aproape 3 secole, Leonardo a fost recunoscut chiar si in timpul vietii ca o fiinta exceptionala - un geniu printre genii.

Doar 2 dintre contemporanii sai, Michelangelo si Rafael rivalizau cu reputatia artistului si perioadei scurta cuprinsa intre1500-1527, in care toti trei au lucrat, este cunoscuta ca Renasterea tarzie.Artistii renascentisti nu erau considerati specialisti, ci trebuia sa se priceapa la mai multe mestesuguri: de exemplu sa proiecteze decorul pentru o piesa de teatru sau un coif alambicat, o emblema sau o cladire.

Leonardo stia sa faca toate acestea si multe altele. Astazi el este admirat nu doar pentru picturile sale, ci si pentru realizarile in domeniul stiintei, matematicii, anatomiei, constructiilor militare si inventiilor.Notitele sale sunt printre cele mai extraordinare manuscrise, pline de adnotari si desene minunate.