Limbajul pseudocod


Cererea a fost trimisă. Vom face update la video cât mai curând posibil.
Cere video cu proiectul

Descrierea proiectului

Acest atestat la informatică cu titlul "Limbajul pseudocod" are în componență 5 pagini web HTML și este însoțit de documentația Word de 34 de pagini.

Un limbaj pseudocod este o scriere intermediară, menită să simplifice scrierea unui algoritm într-un limbaj de programare și să ajute la realizarea clarității algoritmului, în timp scurt. Limbajul pseudocod este reprezentarea de tip text a algoritmului. Putem spune că limbajul pseudocod este un fel de intermediar între algoritmul pe care l-am gândit pentru rezolvarea unei probleme și transpunerea sa în limbaj de programare. Prima pagină a atestatului prezintă un slider animat și o introducere despre limbajul pseudocod.

Secțiunea următoare (Algoritm -> Pseudocod) expune informații despre scheme logice și structura limbajului pseudocod. Pagina cu titlul "Exemple" ilustrează câteva exerciții simple: suma a două numere, aria unui dreptunghi, volumul unui cilindru, funcția modul, citirea și afișarea unui număr, aflarea minimului unui șir, ordonarea unui șir prin metoda bulelor, citirea unei matrici.

Pagina "Test grilă" conține 10 intrebări cu 3 variante de răspuns (din care una singură este corectă), la finalul căruia primiți rezultatul obținut și răspunsurile corecte.

Ultima pagină a proiectului prezintă detalii de contact despre autorul proiectului (nume, liceu, clasa, profesor) și un formular HTML.