Mitologia nordica


Cererea a fost trimisă. Vom face update la video cât mai curând posibil.
Cere video cu proiectul

Descrierea proiectului

Acest atestat la informatică cu titlul "Mitologia nordică" are în componență 12 pagini web HTML și este însoțit de documentația Word de 33 de pagini.

Mitologia nordică cuprinde religia, miturile și legendele populației pre-creștine scandinavice și islandeze. . Este ramura mitologiei germanice care s-a conservat cel mai bine și se înrudește foarte mult cu mitologia anglo-saxonă. În folclorul scandinav, vechile credințe păgâne au rezistat, iar unele s-au păstrat până astăzi în zonele rurale. Prima pagină a atestatului prezintă un slider animat, o introducere despre mitologia nordică și meniul către paginile proiectului.

Secțiunea următoare (Istoria) expune informații despre evoluția mitologiei nordice din jurul anilor 1000 î.e.n. (sculpturi spectaculoase în stânci, epoca fierului, războaie, evul mediu, etc) și până în prezent. Pagina cu titlul "Surse" ilustrează materialele relevante și textele din perioada vikingă și medievală pentru studierea mitologiei scandinave, iar unele din ele datează de 1000-2000 ani (majoritatea miturilor nordice s-au transmis pe cale orală). Pagina "Povestea" evidențiază această cosmologie transmisă de mitologia nordică - încearcă să explice trecutul și începutul universului, dar prevestește totodată sfârșitul și renașterea universului. Categoria "Zei" expune câte o pagină HTML pentru fiecare zeitate din mitologia nordică: Odin, Thor, Freya, Frigg, Freyr, Loki.

În proiect alocăm o pagină HTML pentru Galerie de imagini. Ultima pagină a proiectului prezintă detalii de contact despre autorul proiectului (nume, liceu, clasa, profesor) și un formular HTML.