Podul lui Traian


Cererea a fost trimisă. Vom face update la video cât mai curând posibil.
Cere video cu proiectul

Descrierea proiectului

Acest Atestat la informatică despre "Podul lui Traian" conține 9 pagini web realizate în HTML și este însoțit de documentația Word de 26 de pagini.

Podul de piatră de peste Dunăre a fost una din minunile antichităţii. A fost construit de Apollodor din Damasc, arhitectul Columnei, între primăvara anului 103 şi primăvara anului 105 în apropiere de oraşul Drobeta Turnu Severin. Scopul construcţiei era acela de a facilita comunicarea cu teritoriul nou cucerit și de a permite trecerea legiunilor romane în Dacia, romanii fiind interesați de sarea şi aurul populaţiei autohtone.

Prima pagină a proiectului prezintă o introducere despre Podul lui Traian, o minune a lumii antice. Pagina următoare detaliază informații tehnice despre pod și despre construirea acestuia. Secțiunea cu titlul "Tabula Traiana" ilustrează placa memorială romană de 4 metri lungime și 1,75 metri înălțime, ce comemorează finalizarea drumului militar roman al lui Traian, fiind amplasată pe partea sârbească cu fața spre malul românesc.

Proiectul conține o pagina html cu o galerie de imagini, iar ultima pagină a proiectului conține detalii de contact despre autor (nume, liceu, clasa, profesor).