Recursivitatea


Cererea a fost trimisă. Vom face update la video cât mai curând posibil.
Cere video cu proiectul

Descrierea proiectului

Atestatul la informatică despre "Recursivitate" conține 9 pagini web realizate în HTML și este însoțit de documentația Word de 34 de pagini.

Recursivitatea reprezintă proprietatea unor noțiuni de a se defini prin ele însele. Prima pagină a proiectului prezintă o introducere despre recursivitate. În limbajele de programare, recursivitatea e un concept fundamental care le extinde în mod esenţial puterea de exprimare. Pagina cu titlul "Informatică" detaliază acest concept și prezintă câteva rezolvări de probleme: Calculul factorial folosind recursivitatea, Generarea șirului Fibonacci folosind recursivitatea, Calculul celui mai mare divizor comun.

În matematică recursivitatea funcționează prin definirea unuia sau a mai multor cazuri de bază, foarte simple, și apoi prin definirea unor reguli prin care cazurile mai complexe se reduc la cazuri mai simple. La fel ca şi în matematică sau informatică, şi în fizică găsim aplicaţii ale recursivității (de exemplu Efectul Doppler).

Fenomenul recursiv apare în absolut toate creaţiile muzicale prin repetarea elementelor componente ale acestora. Pagina "Muzică" detaliază acest aspect. Existenţa unei permanente reîntoarceri a creatorului “către sine” pentru a putea modela din afară lumea pe care o făureşte, literatura, ca rezultat al acestei lumi, oferă în continuare un areal surprinzător de vast pentru observarea şi valorificarea recursivităţii (Donald Westlake – No story, Marin Sorescu – Iona reprezintă exemple relavante).

Recursivitatea mai este regăsită în desen și în natură (floarea soarelui, simetria unui microb, descărcare electrică, valurile din ocean și multe alte forme ale naturii). Ultima pagină a proiectului conține detalii de contact despre autor (nume, liceu, clasa, profesor).