Roma antica


Descrierea proiectului

Roma antică a fost un oraş-stat a cărui istorie se întinde în perioada de timp cuprinsă între 753 î.Hr. şi 476 d.Hr. Pe parcursul existenţei sale de douăsprezece secole, civilizaţia romană a trecut de la monarhie la republică oligarhică şi, apoi, la imperiu extins. Ea a dominat Europa de Vest şi întreaga arie în jurul Mării Mediterane, prin cuceriri şi asimilare, însă, în final, a cedat în faţa invaziilor barbarilor din secolul cinci, marcând, astfel, declinul Imperiului Roman şi începutul Evului Mediu.

Atestatul despre Roma antica are 27 de pagini realizate in html si o documentatie in word de 29 de pagini, Intr-un aspect deosebit, sunt prezentate detalii despre intemeierea Romei, perioada republicii, perioada monarhiei, perioada imperiului.De asemenea sunt prezentate diferite mituri, zeii romani si detalii despre religia romana. Atestatul la informatica are si o pagina despre dacii la Roma, o galerie de imagini si o sectiune video.

Civilizaţia romană e, deseori, clasificată ca o parte din Antichitatea Clasică, împreună cu Grecia antică, o civilizaţie care a inspirat mult cultura Romei antice. Roma antică a adus contribuţii importante în organizarea politică şi administrativă, juridică, artă militară, artă, literatură, arhitectură, limbile Europei (limbile romanice), iar istoria sa continuă să aibă o influenţă puternică asupra lumii moderne.