Scheletul uman


Cererea a fost trimisă. Vom face update la video cât mai curând posibil.
Cere video cu proiectul

Descrierea proiectului

Scheletul uman este format dintr-un număr variabil de oase de mărimi diferite, fuzionate și individuale, sprijinite și completate de ligamente, tendoane, mușchi și cartilaje. Scheletul îndeplinește în corpul uman o serie de funcții cumulative și anume, susținerea și sprijinirea corpului, formarea de pârghii puse în mișcare de către mușchi care realizează locomoția, protejarea diferitelor organe, reprezintă un depozit de săruri fosfocalcice și dă forma întregului corp și diferitelor sale segmente.

Oasele care formează scheletul uman pot fi fuzionate cu alte oase, cu oase primare formate în timpul vieții intrauterine sau se pot articula cu un singur os sau deloc. Oasele craniului sunt exemplul perfect pentru articulații fixe multiple, cele din urechea mijlocie ca articulații singulare, iar osul hioid ca nearticulat, fiind înconjurat doar de mușchi și ligamente. Oasele pelviene, coxalul (os pereche care împreună cu sacrococcigele formează centura pelviană), reprezintă oasele evoluate din oasele primare intrauterine, acesta fiind format din ilium, ischium și pubis. Astfel că la momentul nașterii de la 300 de oase se ajunge în viața adultă la un număr în medie de 206 de oase. Osteologia este știința medicală care studiază oasele și scheletul uman.

Acest atestat la informatica are 8 pagini web realizate in HTML si o documentatie Microsoft Word de 25 de pagini. Proiectul prezinta informatii despre scheletul uman si despre sistemul osos, imagini reprezentative cu acesta, detalii, structura (craniu, torace, coloana, pelvis, oasele membrelor, etc) si patologie (osteoporoza, artrita, displazie, osteomielita, boala Paget, osteomalacia, necroza avasculara). De asemenea in proiect este inclus un clip video despre scheletul uman, o galerie de imagini (realizata cu ajutorul tabelelor html si a limbajului javascript) si o pagina de contact cu detaliile autorului.