Sirul lui Fibonacci


Cererea a fost trimisă. Vom face update la video cât mai curând posibil.
Cere video cu proiectul

Descrierea proiectului

Acest atestat la informatică are titlul "Șirul lui Fibonacci" și conține 7 pagini web realizate în HTML, și este însoțit de documentația Microsoft Word aferentă de 33 de pagini.

Printre infinitatea de șiruri existente în lumea matematicii, italianul Leonardo of Pisa, cunoscut și sub numele de Fibonacci, a descoperit un șir de numere extraordinar de interesant: „0, 1,1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987, 1597…”. Formula pe baza căruia se obține acest șir este una foarte simplă:

Primele două elemente ale șirului sunt 0 și 1, iar al treilea element se obține aduându-le pe primele două: 0+1 = 1. Al patrulea se obține aduându-le pe al treilea cu al doilea (2+1=3). Al cincilea se obține aduându-le pe al patrulea cu al treilea (3+2=5), și tot așa, până la infinit. Prima pagină a proiectului prezintă o introducere despre șirul lui Fibonacci și meniul site-ului.

Pagina cu titlul "Matematician" detaliază informații despre viața și contribuțiile lui Leonardo Bonacci (cel considerat drept „cel mai talentat matematician din Occidentul Evului Mediu”). Secțiunea cu titlul "Calculul șirului" prezintă modul de calcul a șirului. Secțiunea "Cod" are în componență două pagini HTML: Rezolvare fără recursivitate și Rezolvare cu recursivitate (ambele pagini prezintă codul sursă C++ și rezolvarea vizuală).

Ultimele pagini ale proiectului sunt reprezentate de clipul video despre șirul lui Fibonacci și pagina de contact (cu detaliile elevului și un formular de contact html).