Siruri de caractere


Cererea a fost trimisă. Vom face update la video cât mai curând posibil.
Cere video cu proiectul

Descrierea proiectului

Acest atestat la informatică cu titlul "Șiruri de caractere" are în componență 6 pagini web HTML și este însoțit de documentația Word de 35 de pagini.

Asa s-a ajuns ca astazi omului sa ii fie foarte usor sa lucreze cu texte. Cu siruri de litere si alte simboluri, adica. (Chiar si programele pe care le scriem in C (sau in alte limbaje de programare) sunt astfel de “texte”.). Asta e motivul pentru care orice limbaj de programare serios permite facilitati pentru efectuarea de operatii asupra textelor. Adica a “sirurilor de caractere” — cum sunt ele denumite in programare. Prima pagină html a proiectului prezintă o introducere despre programare și despre șiruri de caractere.

Secțiunea următoare (Generalități) expune informații despre declarații și inițializare, citire și scrierea șirurilor, tipuri de șiruri. Pagina cu titlul "Funcții standard" explică și exemplifică utilizarea funcțiilor strlen, strcpy, strcmp, strstr, strcat, strtok și alte funcții predefinite, la fel de populare (strrev, strupr, strlwr, toupper, tolower, isdigit, isaplha, islower, isupper).

În proiect mai alocăm câte o pagină HTML pentru Exemple practice de utilizare a șirurilor de caractere și Test grilă (conține 10 întrebări, este realizat cu JavaScript, iar la finalul testului puteți verifica răspunsurile corecte și rezultatul dumneavoastră).

Ultima pagină a proiectului prezintă detalii de contact despre autorul proiectului (nume, liceu, clasa, profesor) și un formular HTML.