Sistemul Solar v2


Cererea a fost trimisă. Vom face update la video cât mai curând posibil.
Cere video cu proiectul

Descrierea proiectului

Un atestat deosebit, contine 21 de pagini realizate in html si o documentatie in word de 28 de pagini. Sunt prezentate detalii despre Centura de asteroizi, praful cosmic, comete, centaurii, centura kuiper. De asemenea, proiectul contine detalii despre Sistemul Solar, detalii despre Soare si despre fiecare planeta in parte: Mercur, Venus, Pamantul, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun precum si despre Pluto. Atestatul contine o galerie de imagini, o sectiune video si o pagina de contact.

Termenul de sistem solar se referă la Soare şi la toate corpurile ce se rotesc în jurul său. Sistemul solar se termină acolo unde gravitaţia Soarelui este egală cu cea a stelelor vecine sau acolo unde, dacă te deplasezi cu o viteză mcă nu vei mai fi satelit al Soarelui. O altă margine a sistemului solar este locul în care vântul solar se ciocnește cu gazul interstelar. Cel mai mare corp din sistemul solar este Soarele, o stea, care conţine 99,86% din masa întregului sistem solar. Celelate procente de masă rămase, sunt dominate de plantele Jupiter şi Saturn.

Din cauza masei mari, interiorul Soarelui este foarte fiebinte, acolo având loc procesul de fuziune nucleară. Acest proces creează energie, emisă de Soare în domeniul vizibil, dar şi în alte lungimi de undă. În jurul Soarelui se rotesc 8 planete, 5 planete pitice, 171 de sateliţi ai planetelor, sute de mii de asteroizi şi câteva mii de comete. Aceste cifre se referă la obiectele descoperite, existând posibilitatea să existe multe alte asemenea obiecte.

Planetele sunt: Mercur, Venus, Terra, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus şi Neptun. Numele lor vin din mitologia greco-romană, în afara de numele de Terra. Planetele pitice sunt: Ceres, Pluto, Eris, Makemake și Haumea.