Sistemul muscular


Descrierea proiectului

Cu un design placut, atestatul despre sistemul muscular contine 33 de pagini realizate in html si o documentatie de 26 de pagini in word. Sunt prezentate detalii despre structura sistemului muscular, clasificarea muschilor. De asemenea sunt detaliate boli ale sistemului muscular:Boli degenerative a discului intervertebral, Distrofia musculara, Intindere musculara, Leziunea coifului rotatorilor, Hernia inghinala, Intinderea muschilor hamstring, Durerile de gat, Tetanosul, Hernia, Mialgia, Atrofia musculara. Atestatul are si o sectiune video.

Sistemul muscular este alcatuit din aproximativ 600 de muschi scheletici, dintre care aproximativ 125 de perechi sunt deosebit de importanti, fiind implicati in mentinerea pozitiei si miscarilor de baza. Muschii sunt insa de trei tipuri: muschi scheletici, muschi cardiac si muschi netezi.

Muschiul cardiac este alcatuit din fascicule celulare strans unite si intercalate si desi prezinta striatii transversale asemanatoare muschiului scheletic, celulele musculare cardiace sunt uninucleate. Muschiul neted este alcatuit din celule care nu prezinta striatii. Contractia muschiului neted are la baza activitatea filamentelor de actina si miozina care insa nu sunt aranjate paracristalin, precum cele din musculatura scheletica.