Stele si constelatii


Cererea a fost trimisă. Vom face update la video cât mai curând posibil.
Cere video cu proiectul

Descrierea proiectului

Acest atestat la informatică cu titlul "Stele și constelații" are în componență 7 pagini web HTML și este însoțit de documentația Word de 37 de pagini.

De-a lungul istoriei, stelele au fost importante pentru civilizațiile din întreaga lume, au făcut parte din practicile religioase și au fost folosite pentru navigație și orientarea cerească. Mulți astronomi antici credeau că stelele erau fixate permanent pe o sferă cerească și că sunt imuabile Prima pagină a atestatului prezintă un header animat, o introducere despre stele, constelații și istoria obserațiilor.

Secțiunea următoare (Viața unei stele) expune informații despre parcursul vieții unei stele și parcuge capitole precum: Formarea stelei, Starea de maturitate, Destinul stelelor, Supernove, Stele neutronice, Găurile negre. Pagina cu titlul "Caracteristicile unei stele" ilustrează informații despre vârsta, compoziția chimică, mărimea, masa, rotația și temperatura unei stele.

O constelație este una dintre zonele în care este împărțită bolta sau sfera cerească, uneori făcându-se referire doar la o grupare aparentă de stele, care, unite printr-o linie imaginară, se aseamănă cu un anumit obiect, animal, zeu etc. Pagina "Constelații" evidențiază detalii despre constelații, istoria constelațiilor și cele 10 constelații principale: Ursa Mare, Hidra, Pegas, Lebăda și Lira, Cassiopeia, Orion, Gemenii, Câinele mare, Carul mic, Crucea Sudului. Pagina "Curiozități" prezintă 17 curiozități despre stele și constelații.

În proiect mai alocăm o pagină HTML pentru Galerie foto cu imagini despre stele și constelații. Ultima pagină a proiectului prezintă detalii de contact despre autorul proiectului (nume, liceu, clasa, profesor) și un formular HTML de contact.