Titanic


Descrierea proiectului

Acest atestat la informatica are 20 pagini realizate in html si o documentatie in word de 29 de pagini. Sunt prezentate detalii despre constructia navei, personajele din film, pasageri reali, amanunte despre scufundarea vaporului. De asemenea, atestatul are o galerie de imagini, un clip video si o pagina de contact. Pentru a verifica cunostintele acumulate despre Titanic, a fost realizat un test grila cu Javascript (la sfarsitul testului sunt afisate rezultatele intrebarilor si raspunsurile corecte)

Titanic a fost deținut de White Star Line și construit la șantierele Harland and Wolff din Belfast. A plecat spre New York cu 2227 de oameni la bord. Numărul mare de victime a fost cauzat, în parte, de faptul că deși îndeplinea normele vremii, nava avea bărci de salvare suficiente pentru numai 1178 de persoane. Un număr mare de bărbați au murit datorită protocolului "femeile și copii întâi" care a fost urmat.

Titanic a fost proiectat de unii din cei mai experimentați ingineri și a folosit unele dintre cele mai avansate tehnologii ale vremii. A fost un mare șoc pentru lumea întreagă faptul că, în ciuda măsurilor de siguranță superioare, Titanicul s-a scufundat și, faptul că s-a scufundat în timpul călătoriei inaugurale, au oferit o notă ironică asupra tragediei. Nebunia din media legata de faimoasele victime ale Titanicului, legendele despre scufundare, schimbările efectuate în legislația maritimă și descoperirea epavei au contribuit la interesul publicului larg.