Traditia Ceaiului


Cererea a fost trimisă. Vom face update la video cât mai curând posibil.
Cere video cu proiectul

Descrierea proiectului

Acest Atestat la informatică despre "Tradiția ceaiului" conține 6 pagini web realizate în HTML și este însoțit de documentația Word de 29 de pagini.

Cea mai consumată băutură din lume, după apă, ceaiul implică o serie de tehnici de preparare şi servire, în funcţie de ţară şi de regiune. În unele locuri ale lumii, o ceaşcă de ceai este însoţită de un adevărat ritual. Cu zahăr ori lămâie, cu lapte sau fără, negru sau verde, cu gheaţă sau fierbinte, ceaiul poate fi preparat în nenumărate feluri, cu o varietate de ingrediente, în funcţie de preferinţe, dar şi de tradiţia locului, cultură ori de tendinţele actuale.

Prima pagină a proiectului prezintă o introducere despre prepararea și servirea ceaiului, proveniența ceaiului și o listă de imagini cu link-uri către paginile site-ului. Pagina cu titlul "Istoria" prezintă originile ceaiului, locul nașterii culturii ceaiului (China), legendele ceaiului (Legenda Împăratului Shennong, Legenda lui Bodhidharma) si drumul ceaiului prin lume (răspândirea în Asia, Ceaiul în Japonia, Răspândirea culturii ceaiului, Ceaiul în Europa și America).

Secțiunea "Tipuri de ceai" ilustrează detalii despre toate tipurile de ceai și varietățile acestora: ceai alb, ceai verde, ceai negru, ceai oolong, ceai pu-erh. Tradiția ceaiului este diferită în culturile lumii. Pagina despre tradiția ceaiului prezintă prepararea și servirea în cultura chineză, ceaiul în cultura japoneză, ceaiul în Regatul Unit și în alte culturi ale lumii (Turcia, Maroc, Irlanda, India).

Proiectul conține și o galerie de imagini iar ultima pagină a proiectului conține detalii de contact despre autor (nume, liceu, clasa, profesor).