Turneul de tenis de la Wimbledon


Cererea a fost trimisă. Vom face update la video cât mai curând posibil.
Cere video cu proiectul

Descrierea proiectului

Atestatul la informatică despre "Turneul de tenis de la Wimbledon" conține 7 pagini web realizate în HTML și este însoțit de documentația Word de 34 de pagini.

Turneul de tenis de la Wimbledon este cel mai vechi și mai prestigios dintre cele 4 turnee de Mare Șlem (turneele de prim rang din circuitele de tenis masculin, ATP și feminin, WTA), fiind singurul dintre cele patru care se desfășoară pe aceeași suprafață ca la început, iarba. Prima pagină a proiectului prezintă o introducere despre acest mare turneu. Pagina despre istorie detaliază istoria acestui turneu, de la prima ediție din 9 iulie 1877, până în prezent.

Pagina cu titlul "Desfășurare" prezintă noțiuni de organizare administrativă a circuitului, premii și turnee, arenele de la Wimbledon. Turneul se desfășoară pe parcursul a două săptămâni, la finalul lunii iunie și începutul lunii iulie. În fiecare an, turneul începe în ultima luni din iunie sau în prima zi de iulie.

Pagina despre campioni îi prezintă pe cei mai populari din cei care au câștigat circuitul: John McEnroe, Chris Evert, Boris Becker, Venus Williams, Rod Laver, Bjorn Borg, Billie Jean King, Serena Williams, Steffi Graf, Pete Sampras, Roger Federer, Martina Navratilova.

Pagina "Media" prezintă transmisiunile televizate ale turneului, în Marea Britanie, SUA, în diferite țări europene și în celelalte zone ale lumii. Pagina de curiozități prezintă cele mai notabile evenimente din istoria turneului, cum ar fi:

  • La finala Wimbledon din 1922, Suzanne Lenglen a înfrânt-o pe Molla Mallory în doar 23 de minute!
  • Wimbledon are un cod de îmbrăcăminte albă și arbitrul decide dacă jucătorii respectă prevederile codului.
  • 11 ore a durat cel mai lung meci de tenis din istorie, care s-a desfăşurat la Wimbledon în 2010 pe durata a 3 zile. John Isner din SUA, l-a învins în cele din urmă pe francezul Nicolas Mahut cu scorul de 6–4, 3–6, 6–7(7), 7–6(3), 70–68.
  • Rufus este renumitul șoim de la Wimbledon, special instruit pentru a ţine porumbeii departe. Doar un prădător ca Rufus este capabil să țină vizitatorii nedoriți în afara terenului în timpul campionatelor. Şoimul patrulează curțile timp de o oră în fiecare dimineață, pentru a se asigura că nu există urmă de porumbel pe terenuri.

Ultima pagină a proiectului conține detalii de contact despre autor (nume, liceu, clasa, profesor).