Uniunea Europeana


Cererea a fost trimisă. Vom face update la video cât mai curând posibil.
Cere video cu proiectul

Descrierea proiectului

Acest Atestat la informatică despre "Uniunea Europeană" conține 8 pagini web realizate în HTML și este însoțit de documentația Word de 35 de pagini.

Uniunea Europeană (UE) este o uniune politică și economică a 27 de state membre situate în principal în Europa. Are o suprafață de 4.233.262 km pătrați și o populație estimată de aproximativ 447 milioane de persoane. UE a dezvoltat o piață unică internă printr-un sistem standardizat de legi care se aplică în toate statele membre. Valorile UE sunt comune tuturor statelor membre, într-o societate în care au întâietate toleranța, justiția, solidaritatea și combaterea discriminării. Aceste valori sunt parte integrantă din modul european de viață.

Prima pagină a proiectului prezintă o introducere despre Uniunea Europeană, obiectivele UE, motto-ul și o listă de link-uri către paginile: Istoria, Politică și demografie, Spațiul Schengen, Integrarea României, Provocări, Viitor.

Pagina despre "Politică și demografie" prezintă istoria UE și pionierii UE: Konrad Adenauer,Johan Willem Beyen, Winston Churchill, Nilde Iotti, Ursula Hirschmann, Walter Hallstein, Sicco Mansholt, Paul-Henri Spaak.

Spațiul Schengen este o zonă de circulație liberă în Europa, conformă cu Acordul de la Schengen. Statele membre ale acestui spațiu au eliminat sau vor elimina controalele pentru persoane la frontierele dintre ele, astfel încât este (sau va fi) posibilă trecerea frontierei între oricare două asemenea state fără prezentare de acte de identitate și fără opriri pentru control. Pagina despre "Spațiul Schengen" prezintă în detaliu această noțiune și extinderea spațiului Schenghen.

Integrarea României în Uniunea Europeană este un proces care a început cu aderarea României la Uniunea Europeană. Pagina "integrarea României" prezintă detalii despre aderarea României și statutul României în spațiul european.

În secțiunea "Provocări" se prezintă cazul Turciei, politica industrială și a concurenței, problema migrației, încălzirea globală, uniunea monetară, luarea deciziilor. Pagina cu titlul "Viitor" prezintă informații despre calea de urmat în spațiul european, menținerea cursului actual, delegarea puterii, prioritățile, viitorul pieței unice.

Ultima pagină a proiectului conține detalii de contact despre autor (nume, liceu, clasa, profesor).