Vulcani


Descrierea proiectului

Designul acestui atestat este foarte reusit, un proiect cu 23 de pagini html si o documentatie in word de 18 pagini. Sunt prezentate informatii despre geneza vulcanului si eruptiile vulcanice, clasificarea vulcanilor,si vulcani noroiosi. De asemenea, sunt prezentate detalii despre cei mai faimosi vulcani din lume:Kilimanjaro, Vezuviu, Hekla, Stromboli, Etna, Bromo ,Fuji ,Krakata ,Semeru ,Pinatubo ,Mauna Loa ,Popocatepetl ,St. Helens.Atestatul acesta contine si o galerie de imagini si 5 clipuri video.

Vulcanul este o formatie geologica de forma conica formata prin eruptia lavelor, cenuselor, si gazelor dintr-un focar cu topituri magmatice situate în adâncime.

Fenomenul iesirii magmei la suprafata este denumit eruptie si are loc acolo unde scoarta terestra opune cea mai mica rezistenta. Acest punct de rezistenta redusa este reprezentat de crapaturile din scoarta sau de limitele dintre placile tectonice continentale (ex. vulcani din Indonezia, din Cercul de foc al Pacificului), sau vulcani din Islanda.

Eruptia vulcanului este însotita de cutremure de pamânt, eruptie de gaze, cenusa, bombe vulcanice (fragmente rupte din crater) si lava (vâscozitatea ei difera dupa reactia acida sau bazica a lavei) care se solidifica prin racire.