Campionatul mondial de gimnastica


Cererea a fost trimisă. Vom face update la video cât mai curând posibil.
Cere video cu proiectul

Descrierea proiectului

Proiectul tine evidenta campionatului mondial de gimnastica. Este utila persoanelor din conducere deoarece interfata lui prietenoasa cu utilizatorul face din acesta aplicatie o unealta ideala de gestiune. Atestatul a fost realizat in Oracle Application Express si vine insotit de explicatii, imagini din interfata grafica si cod sql aferent tabelelor, toate adunate intr-un document Word (17 de pagini), in asa numita documentatie. Proiectul contine si o prezentare PowerPoint (24 de slide-uri) si un fisier sql pentru importarea tabelelor (14 entitati) si aplicatia Oracle propriu zisa. Atestatul contine notiuni fundamentale de baze de date, descrierea lucrarii, diagrama ERD initiala si diagrama ERD finala, Entitati, Atribute, Relatii, Maparea relatiilor, Reguli procedurale, Codul SQL pentru tabele, Concluzii si Bibliografie. Enuntul proiectului este urmatorul:

La C.M de Gimanstica participa sportivi din majoritatea statelor din Europa,Americasi Asia.Exista cativa participanti din Africa, Oceania. Se desfasoara 4 competitii, Pt seniori, senioare, juniori, junioare. Sportivii care nu au implinit anul curent varsta de 16 ani, sunt considerati juniori. In competitiile feminine se concureaza la 4 aparate (sol, sarituri, barna, paralele) iar in competitiile masculine se concureaza la 6 aparate (sol, cal cu manere, inele, sarituri, pararele, bara). Durata unui exercitiu la sol este de 70 secunde pt baieti si 90 pt fete iar exercitiile sportivelor sunt acompaniate de un fond muzical.

Depasirile de timp sunt penalizate. Fiecare sportiv poate concura in competitia pe echipe, in concursul individual compus (doar daca evolueaza la toate aparatele)si in finalele pe aparate daca se clasifica in primi 8. In competitia pe echipe se clasifica primele 8 tari, iar la individual compus primi 24 de sportive care au evoloat la toate probele. La jocurile Olimpice sunt prezenti mai multi albitri pt fiecare proba. Se intocmesc clasamente cu notele sportivilor.

De asemenea, se cunosc recordurile prezente pt fiecare proba sportiva (mondial, olimpic, continentale) si acestea sunt actualizate mereu, in cazul in care sunt depasite. Se tine o evidenta a medaliilor obtinute de fiecare sportiv, precum si un clasament al tarilor in functie de nr si culoare medaliei. Sportivii sunt pregatitide unul sau mai multi antrenori. Din delegatioa fiecarei tari fac parte cel putin un medic si un preparator fizic. Anumite delegatii pot avea un psiholog sau un nutritionist. Delegatiile prezente la C.M. sunt cazate in hoteluri de mai multe categorii. Sportivii au posibilitatea de a se antrena in alte sali de gimnastica puse la dispozitie de catre organizatori.

La anumite intervale, sportivii sunt supusi testului antidoping. Daca acesta este pozitiv, ei sunt descalificati si li se retrag eventualele medalii si performante. Televiziunile din tarile participante contribuie la transmiterea live sau inregistrata a concursului, abvand in componenta echipamente duiverse si personal variat. De asemenea, reprezentatii presei scrise sunt si ei prezenti.

Individual compus este una din probele ce se desfășoară în competițiile de mare anvergură la gimnastică. Această probă definește cel mai bine un gimnast, îl ajută să se realizeze ca sportiv și să devină un gimnast complet.

La proba feminină, concursul se dă pe toate cele 4 aparate, iar la băieți pe cele 6 aparate, fiecare gimnast obținând câte-o nota individuală care în final se adună și astfel se realizează clasamentul final.

Proba de individual compus este a doua ca importanță după proba pe echipe, care arată unitatea unei echipe și reputația unei școli de gimnastică.