Clinica de Chirurgie plastica


Cererea a fost trimisă. Vom face update la video cât mai curând posibil.
Cere video cu proiectul

Descrierea proiectului

Proiectul tine evidenta unui cabinet cabinet de chirurgie plastica si reparatorie prin luarea in evidenta a pacientilor, a programarilor, a angajatilor, etc. Este util oricarui medic deoarece interfata lui prietenoasa cu utilizatorul face din acesta aplicatie o unealta ideala de gestiune. Atestatul a fost realizat in Oracle Application Express si vine insotit de explicatii, imagini din interfata grafica si cod sql aferent tabelelor, toate adunate intr-un document Word (39 de pagini), in asa numita documentatie. Proiectul contine si o prezentare PowerPoint (44 de slide-uri) si un fisier sql pentru importarea tabelelor (20 entitati) si aplicatia Oracle propriu zisa. Scenariul proiectului este urmatorul:

Clinica privata specializata in chirurgie plastica si reparatorie dispune de un complex adiacent de servicii incluzand un centru spa de relaxare si intretinere corporala, o sala de fitness si un hotel. Toate acestea pentru a facillita o recuperare post-operatorie cat mai rapida si placuta, dispunand de o gama variata de tratamente si servicii.

Managerul clinicii doreşte să reţină într-o bază de date informaţiile referitoare la clinică: serviciile oferite, evidenţa personalului şi a pacienţilor. Această bază de date trebuie să fie optimizată astfel încât să se poata adapta cerinţelor. De asemenea, trebuie să fie flexibilă pentru a putea facilita dezvoltarea sau extinderea activitatii derulate de clinica.

Clinica oferă posibilitatea inscrierii la consult on line sau la sediu. In urma consultului, medicul realizeaza o evaluare si impreuna cu pacientul decide daca va realiza interventia chirurgicala. In urma operatiei suferite, pacientului ii este oferita cazare la hotel, avand acces la restaurant. De asemenea, el dispune de sala de fitness pentru o recuperare mai rapida si de posibilitatea realizarii unor sedinte spa de infrumusetare, ingrijire si relaxare. Spa-ul si sala de fitness sunt disponibile exclusiv pacientilor. Este important de mentionat ca pacientii care apeleaza la serviciile clinicii necesita corectii ale unor defecte prezente din nastere (malformatii, etc.) sau dobandite (arsuri, defecte survenite cu varsta etc).

Angajatii clinicii sunt impartiti in trei categorii: personal medical (medici asistente), personal administrativ(manageri, receptionisti, secretari, contabili etc.) si altii(maseuri-manichiuristi, stilisti, antrenori de fitness, terapeuti si kinetoterapeuti - reflexoterapeuti, persoane care se ocupa de intretinerea clinicii, a hotelului si a restaurantului(cameriste, bucatari)).

Angajatii lucreaza in unul dintre departamentele clinicii (chirurgie, spa, sala fitness) si pot oferi unul sau mai multe servicii (consult, interventie chirurgicala, tratament, cazare). Tratamentul presupune parcurgerea mai multor sedinte spa (sauna, masaj, proceduri de imbunatatire a aspectului pielii dupa operatie, impachetari, etc.) realizate in cabinete specializate.

La fiecare consultaţie, medicul înregistrează datele pacientului intr-o fisa o singura data. Daca acelasi pacient revine pentru un nou consult, el va figura in istoricul fisei, dar la o data diferita. Fiecare client achită contravaloarea serviciilor oferite prin una sau mai multe facturi.

Clinica are parteneriate cu sponsori (de la care poate primi materiale promotionale sau bani), furnizori (de aparatura specializata, produse cosmetice, materiale pentru hotel si restaurant etc).

Reprezentarea necesităţilor clinicii trebuie realizată astfel încât să fie un model cât mai apropiat de modul în care se desfăşoară activităţile ei. Datele trebuie stocate astfel încât să fie permisă o căutare cât mai eficientă. Design-ul bazei trebuie să fie flexibil astfel încât să poată fi adăugate noi programări, să apară noi servicii, să fie realizată o evidenţă a angajaţilor. În viitor se poate avea în vedere crearea unei pagini web care să conţină informaţiile referitoare la clinică, potenţialii clienţi putând avea acces la datelele legate de serviciile furnizate şi personalul medical, dar nu şi la datele pacienţilor.

Afacerea

  • Construirea unei baze de date care sa raspunda activitaţii medicale complexe a clinicii.
  • Pastrarea informaţiilor despre pacient şi antecedentele acestuia intr-o fişa medicala.
  • Informarea pacienţilor cu privire la starea de sanatate, tratamentul prescris.

Avantajele afacerii

  • Timpul şi drumul pe care il parcurge pacientul pentru a beneficia de serviciile clinicii(consultaţii,analize,tratamente)se micsoreaza.
  • Pentru realizarea de statistici in domeniul sanataţii se economisesc:bani,timp si efort.