Editura


Cererea a fost trimisă. Vom face update la video cât mai curând posibil.
Cere video cu proiectul

Descrierea proiectului

Atestatul are ca tema evidenta unei edituri. Acest proiect realizat in Oracle are 24 de pagini realizate in Word si 18 de slide-uri in Powerpoint. Atestatul contine notiuni fundamentale de baze de date, descrierea lucrarii, diagrama ERD initiala si diagrama ERD finala, Entitati, Atribute, Relatii, Maparea relatiilor, Reguli procedurale, Codul SQL pentru tabele, Concluzii si Bibliografie. De asemenea acest proiect are in componenta si fisierul SQL pentru generarea tabelelor (8 entitati) in contul Oracle si Aplicatia Oracle APEX corespunzatoare bazei de date. Scenariul proiectului este urmatorul:

Trebuie sa proiectati o baza de date a unei edituri . Baza de date trebuie sa contina informatii despre editura – codul, nume, adresa, telefon , angajati (cnp, email, telefon, nume) , cartile publicate pe diferite domenii ( anatomie , matematica , fizica , chimie, mecanica , etc), cat si numarul de exemplare din fiecare.

Cartile sunt scrise de autori specializati intr-un anumit domeniu. Firma are angajati mai multi editori care nu sunt neaparat specialisti in diferitele domenii, fiecare editor fiind responsabil pentru mai multe publicatii.

O carte acopera unul dintre domeniile in care este specialist autorul. De exemplu,un autor poate fi specialist in mai multe domenii,cum ar fi fizica moleculara, astrofizica, de aceea trebuie sa notam in baza de date domeniile de specialitate pentru fiecare autor.

Fiecare autor lucreaza cu un editor, dar poate avea spre publicare o alta carte de care este responsabil un alt editor.De asemenea, in baza de date sunt trecute informatii personale despre fiecare editor in parte (nume,telefon, adresa,salariu,email)