Farmacie


Cererea a fost trimisă. Vom face update la video cât mai curând posibil.
Cere video cu proiectul

Descrierea proiectului

Atestatul are ca tema evidenta unei farmacii. Acest proiect realizat in Oracle are 24 de pagini realizate in Word si 23 de slide-uri in Powerpoint. Atestatul contine notiuni fundamentale de baze de date, descrierea lucrarii, diagrama ERD initiala si diagrama ERD finala, Entitati, Atribute, Relatii, Maparea relatiilor, Reguli procedurale, Codul SQL pentru tabele, Concluzii si Bibliografie. De asemenea acest proiect are in componenta si fisierul SQL pentru generarea tabelelor (8 entitati) in contul Oracle si Aplicatia Oracle APEX corespunzatoare bazei de date. Scenariul proiectului este urmatorul:

Trebuie sa proiectati o baza de date pentru o farmacie online. Pentru o gestiune mai buna a datelor, s-a decis că toate informațiile legate de activitatea aceasta trebuie să fie gestionate cu ajutorul unei baze de date.

Prima sarcină este organizarea informațiilor despre toate categoriile de produse farmaceutice. Baza de date memoreaza informatiile despre medicamente si categoriile in care aceste medicamente se incadreaza. Fiecare categorie are o denumire unica. Pentru fiecare fiecare produs, se cunoaste producatorul aceastuia, tipul de produs farmaceutic si pretul.

Produsele au atribuite un identificator unic, o denumire, un pret si un anumita categorie (derma, afectiuni hepato-biliare, imunomodulatoare, antiinfectioase, etc). In baza de date se pastreaza si detalii privind vanzarile produselor, si a stocurilor, fiecare produs farmaceutic comercializat fiind pe stoc in multiplu exemplar, si fiecare factura fiind trecuta in baza de date, pentru o evident mai buna a vanzarilor.

De exemplu, medicamentul Ambroxol, de la Laropharm poate fi trecut pe mai multe facturi, in limita stocului disponibil la unitatea farmaceutica. Dupa ce stocul se epuizeaza, furnizorii sunt contactati pentru a aduce noi produse.

  • Domeniu: Proiectarea si implementarea bazelor de date in SGBD Oracle
  • Algoritmi: sortare,cautare,filtrare,interogare,clasificare,codificare,calcule.
  • Date despre entitati principale:produse pe tipuri si subtipuri, personal, clienti, furnizori, stocuri, vanzari.
  • Actiuni: evidenta produselor,evidenta clientilor,tipuri,stabilirea situatiei vanzarilor,stabilirea situatiilor stocurilor