Firma IT


Cererea a fost trimisă. Vom face update la video cât mai curând posibil.
Cere video cu proiectul

Descrierea proiectului

Atestatul are ca tema modelarea si prelucrarea bazei de date a unei firme IT. Acest proiect realizat in Oracle are 25 de pagini realizate in Word si 29 de slide-uri in Powerpoint. Atestatul contine notiuni fundamentale de baze de date, descrierea lucrarii, diagrama ERD initiala si diagrama ERD finala, Entitati, Atribute, Relatii, Maparea relatiilor, Reguli procedurale, Codul SQL pentru tabele, Concluzii si Bibliografie. De asemenea acest proiect are in componenta si fisierul SQL pentru generarea tabelelor (7 entitati) in contul Oracle si Aplicatia Oracle aferenta. Scenariul proiectului este urmatorul:

Companiile din sectorul tehnologiei informaţiei şi al comunicaţiilor au nevoie de soluţii care să pună în valoare dinamismul activităţii sectorului de activitate şi conexiunile la nivel global care se stabilesc aici cu foarte multă uşurinţă între cei care activează în acest sector. De aceea, am construit o baza de date pentru o companie de dimensiune medie din acest domeniu. Firma livrează diferite produse clienţilor săi, de la simple aplicaţii create la cerere, până la instalări de echipamente hardware şi software particularizat.

Compania noastră propune crearea unui model al întregii afaceri, care poate fi folosit pentru a decide de care sisteme informatice este nevoie, cum aceste sisteme ar trebui dezvoltate şi ce funcţionalitate ar trebui să conţină sistemele. Dacă specificarea cerinţelor se bazează pe un bun model de afaceri, atunci sunt şanse mai mari ca sistemul informatic să susţină afacerea în mod adecvat.

Baza de date construita se adreseaza atat angajatilor, cati si potentialilor clienti, care doresc sa obtina informatii cat mai detaliate despre o firma al carei obiectiv este sa furnizeze diferite bunuri din categoria tehnologiei informatiei. Scopul bazei de date este sa fie sortate comenzile de produse, sa se gestioneze produsele si sa se aiba o legatura a salariatilor care au efectuat livrarea cu rezultatele obtinute.

In fiecare tabela din baza de date se tine evidenta acestor detalii, iar prin relatiile dintre ele se poate usor depista traseul dorit. Obiectivele bazei de date sunt :

  • Sa creeze o baza de date capabila sa inregistreze un flux mare de informatii si sa gestioneze aceste informatii in timp util;
  • Sa tina o evident completa a unei companii care furnizeaza produse IT;
  • Sa minimizeze timpul alocat cautarii unor informatii despre comenzile efectuate si cele concretizate, precum si despre proiectele firmei;