Librarie


Cererea a fost trimisă. Vom face update la video cât mai curând posibil.
Cere video cu proiectul

Descrierea proiectului

Atestatul are ca tema gestiunea datelor intr-o librarie. Acest proiect realizat in Oracle are 27 de pagini realizate in Word si 23 de slide-uri in Powerpoint. Atestatul contine notiuni fundamentale de baze de date, descrierea lucrarii, diagrama ERD initiala si diagrama ERD finala, Entitati, Atribute, Relatii, Maparea relatiilor, Reguli procedurale, Codul SQL pentru tabele, Concluzii si Bibliografie. De asemenea acest proiect are in componenta si fisierul SQL pentru generarea tabelelor (10 entitati) in contul Oracle si Aplicatia Oracle APEX corespunzatoare bazei de date. Scenariul proiectului este urmatorul:

Trebuie sa proiectati o baza de date pentru o librarie. Pentru o gestiune mai buna a datelor, s-a decis că toate informațiile legate de activitatea aceasta trebuie să fie gestionate cu ajutorul unei baze de date.

Prima sarcină este organizarea informațiilor despre toate categoriile de carti. Baza de date memoreaza informatiile despre carti si categoriile in care aceste carti se incadreaza. Fiecare categorie are o denumire unica. Pentru fiecare fiecare carte, se cunosc autorii sai (poate fi unul singur,sau mai multi autori). De asemeanea, un autor poate scrie una sau mai multe carti.

Cartile au atribuite un identificator unic, o denumire, un prêt si un anumit numar de pagini. In baza de date se pastreaza si detalii privind vanzarile cartilor, si a stocurilor de carti, fiecare carte fiind pe stoc in multiplu exemplar, si fiecare factura fiind trecuta in baza de date, pentru o evident mai buna a vanzarilor.

De exemplu, cartea “Razboi si pace”, de “Lev Tolstoi” poate fi trecuta pe mai multe facturi, in limita stocului disponibil la libraria noastra. Dupa ce stocul se epuizeaza, furnizorii sunt contactati pentru a adduce carti.

  • Domeniu: Proiectarea si imlementarea bazelor de date in SGBD Oracle
  • Algoritmi: sortare,cautare,filtrare,interogare,clasificare,codificare,calcule.
  • Date despre entitati principale:produse pe tipuri si subtipuri,personal,clienti fideli,autori,furnizori,stocuri,vanzari.
  • Actiuni: evidenta cartilor,evidenta clientilor,tipuri,stabilirea situatiei vanzarilor,stabilirea situatiilor stocurilor