Magazin antichitati


Cererea a fost trimisă. Vom face update la video cât mai curând posibil.
Cere video cu proiectul

Descrierea proiectului

Proiectul tine gestiunea datelor intr-un magazind de antichitati. Este util oricarui administrator deoarece interfata lui prietenoasa cu utilizatorul face din acesta aplicatie o unealta ideala de gestiune. Atestatul a fost realizat in Oracle Application Express si vine insotit de explicatii, imagini din interfata grafica si cod sql aferent tabelelor, toate adunate intr-un document Word (25 de pagini), in asa numita documentatie. Proiectul contine si o prezentare PowerPoint (21 de slide-uri) si un fisier sql pentru importarea tabelelor (8 entitati) si aplicatia Oracle propriu zisa. Atestatul contine notiuni fundamentale de baze de date, descrierea lucrarii, diagrama ERD initiala si diagrama ERD finala, Entitati, Atribute, Relatii, Maparea relatiilor, Reguli procedurale, Codul SQL pentru tabele, Concluzii si Bibliografie. Enuntul proiectului este urmatorul:

Trebuie sa proiectati o baza de date pentru un magazin de antichitati. Pentru o gestiune mai buna a datelor, s-a decis că toate informațiile legate de activitatea aceasta trebuie să fie gestionate cu ajutorul unei baze de date.

Prima sarcină este organizarea informațiilor despre toate categoriile de produse din magazin. Baza de date memoreaza informatiile despre antichitati si categoriile in care aceste antichitati se incadreaza. Fiecare categorie are o denumire unica. Pentru fiecare fiecare produs, se cunoaste anul aceastuia, detalii si pretul.

Antichitatile au atribuite un identificator unic, o denumire, un an si o anumita descriere. In baza de date se pastreaza si detalii privind vanzarile produselor, si a stocurilor de antichitati, fiecare produs fiind pe stoc fie o singura data, fie in multiplu exemplar, si fiecare factura fiind trecuta in baza de date, pentru o evident mai buna a vanzarilor.

De exemplu, monezile romanesti de 10 bani, create in 1910, pot fi trecute pe mai multe facturi, in limita stocului disponibil la magazinul nostru. Dupa ce stocul se epuizeaza, furnizorii sunt contactati pentru a aduce noi produse (in limita disponibilitatii).

  • Domeniu: Proiectarea si imlementarea bazelor de date in SGBD Oracle
  • Algoritmi: sortare,cautare,filtrare,interogare,clasificare,codificare,calcule.
  • Date despre entitati principale:produse pe tipuri si subtipuri,personal,clienti fideli ,furnizori,stocuri,vanzari.
  • Actiuni: evidenta antichitatilor,evidenta clientilor,tipuri,stabilirea situatiei vanzarilor,stabilirea situatiilor stocurilor