Mersul trenurilor CFR


Cererea a fost trimisă. Vom face update la video cât mai curând posibil.
Cere video cu proiectul

Descrierea proiectului

Atestatul are ca tema evidenta mersul trenurilor CFR. Acest proiect realizat in Oracle are 33 de pagini realizate in Word si 18 de slide-uri in Powerpoint. Atestatul contine notiuni fundamentale de baze de date, descrierea lucrarii, diagrama ERD initiala si diagrama ERD finala, Entitati, Atribute, Relatii, Maparea relatiilor, Reguli procedurale, Codul SQL pentru tabele, Concluzii si Bibliografie. De asemenea acest proiect are in componenta si fisierul SQL pentru generarea tabelelor (10 entitati) in contul Oracle si Aplicatia Oracle APEX corespunzatoare bazei de date. Cerintele proiectului sunt urmatoarele:

Unul din cele mai importante mijloace de transport este trenul.Poate din cauza sigurantei oferite IN paralel cu celelalte mijloace de transport sau poate pur si simplu datorita faprului ca este mai comod si mai la indemana.Proiectanţii circulaţiei susţin cu toată certitudinea că pentru transportul intern de mărfuri si călători cel mai bun mijloc rămâne calea ferată.

Drumurile aglomerate, lungile întârzieri înspre şi dinspre aeroport i-a întors pe mulţi către calea ferată . Căile Ferate Române (CFR) este compania naţională de transport feroviar a României. CFR administrează a patra reţea feroviară din Europa ca volum de pasageri şi marfă.

Reţeaua este integrată semnificativ cu alte reţele feroviare europene, oferind servicii paneuropene de transport de pasageri şi marfă. CFR, ca instituţie, a fost fondată în 1880, după ce prima cale ferată pe teritoriul actual al României a fost deschisă în 1854. Asadar de ani de zile mai marii tarii noastre se straduiesc constant sa imbunatateasca sistemul feroviar. Daca am petrece o zi in preajma unui proiectant de cai ferate am realiza ca este o adevarata corvoada.

Ceea ce dorim sa obtinem prin acest proiect este imbunatatirea sistemului feroviar printr-o baza de date pentru proiectul de atestat la informatica utilizand Oracle. Vom parcurge o serie de etape, incepand cu modelul conceptual, ERD-ul realizand in final operatiuni complexe si comenzi.

Primul pas in realizarea unei aplicatii de baze de date este analiza datelor si realizarea unei scheme conceptuale a acestora. In aceasta etapa sunt analizate natura si modul de utilizare ale datelor. Sunt identificate datele care vor trebui memorate si procesate,apoi se impart aceste date in grupuri logice si se identifica relatiile care exista intre aceste grupuri. Ideea de baza a analizei datelor si a construirii modelului conceptual este sa masori de doua ori si sa tai o singura data.

Odata obtinute aceste informatii ele trebuie reprezentate intr-o forma conventionala care sa poata fi usor inteleasa de toata lumea. O astfel de reprezentare este diagrama entitati-relatii, numita si harta relatiilor, sau ERD-ul (Entity Relationship Diagram). Aceste scheme sunt un instrument util care usureaza comunicarea dintre specialistii care proiecteaza bazele de date, programatori, pe de o parte si beneficiari, pe de alta parte. Acestia din urma pot intelege cu usurinta o astfel de schema, chiar daca nu sunt cunoscatori in IT.