Newsletter


Cererea a fost trimisă. Vom face update la video cât mai curând posibil.
Cere video cu proiectul

Descrierea proiectului

Fara doar si poate intalnim cuvantul newsletter tot mai des, pe diverse site-uri pe care le vizitam. Totusi, am observat ca desi cuvantul este descriptiv, exista utilizatori care nu stiu ce inseamna un newsletter si la ce foloseste.

Newsletter-ul, in traducere "buletin informativ", a inceput prin a fi o forma de publicatie periodica trimisa prin e-mail celor abonati la ea, ce cuprinde diverse informatii noi dintr-un anumit domeniu de interes. Mai este denumita si e-newsletter (electronic newsletter - scrisoare electronica sau e-mail newsletter - scrisoare prin e-mail) pentru a fi diferentiata de o scrisoare obisnuita.

Newsletter-ul modern, asa cum il stim astazi, mosteneste sistemul implementat initial de listele de discutii (mailing lists) pe vremea cind cei mai multi utilizatori comunicau prin intermediul mesageriei electronice pe diverse teme, inainte ca site-urile dedicate sa intre in scena. In acest fel, utilizatorii care se abonau la o adresa generica de e-mail puteau trimite mesaje pe o anumita tema (respectind niste instructiuni) si puteau primi la rindul lor mesajele celorlalti participanti la discutie fie pe rand (in timp real), fie la pachet, la un interval bine stabilit (digest). Software-ul care deservea aceste liste de discutii putea primi instructiuni speciale de la utilizatori, pentru schimbarea parolei, abonarea sau dezabonarea adresei de e-mail, etc. doar prin simpla trimitere a unui mesaj la adresa de email a listei de discutii.

Pe masura ce site-urile dedicate au inceput sa apara iar modalitatea de navigare si postare a mesajelor a devenit mai usoara, listele de discutii si-au pierdut treptat interesul utilizatorilor de internet, care acum puteau alege intre forumuri, chat-uri, siteuri de online dating sau portaluri tematice.

In acel moment, newsletter-ul a devenit mai degraba un accesoriu al site-urilor, utilizatorii putand opta sa beneficieze sau nu de acest serviciu doar in scopuri de marketing si eventuale opriri ale serviciilor pentru mentenanta.

Acest proiect la informatica isi propune sa gestioneze partea de administrare a unui sistem de newsletter. Se pot creea conturi noi, utilizatorii se pot loga ca administratori si pot creea mail-uri sau liste de mail. De asemenea, odata autentificat puteti vedea listele de mail adaugate de dumneavoastra sau de alte persoane, puteti vizualiza mail-urile deja trimise, puteti schimba parola actuala si va puteti deloga. Mail-urile pot fi creeate in doua feluri: plain text si HTML. In cazul in care ati creeat un mail in format HTML, puteti adauga si continut vizual la acel mail (de exemplu imagini).