Functionalitatea unui bancomat UML


Cererea a fost trimisă. Vom face update la video cât mai curând posibil.
Cere video cu proiectul

Descrierea proiectului

Unified Modeling Language (prescurtat UML) este un limbaj standard pentru descrierea de modele și specificații pentru software. UML a fost la bază dezvoltat pentru reprezentarea complexității programelor orientate pe obiect, al căror fundament este structurarea programelor pe clase, și instanțele acestora (numite și obiecte). Cu toate acestea, datorită eficienței și clarității în reprezentarea unor elemente abstracte, UML este utilizat dincolo de domeniul IT. Așa se face că există aplicații ale UML-ului pentru management de proiecte, pentru business Process Design etc. UML oferă o largă gamă de diagrame pentru modelarea diferitelor situații în cadrul unui proiect de dezvoltare software.

Un proiect realizat in Microsoft Word ce contine 6 pagini despre functionalitatea unui bancomat si comunicarea acestuia cu banca. Enuntul problemei este urmatorul:

Se cere dezvoltarea unui produs software care să controloze functionarea unui ATM. Acest bancomat dispune de un dispozitiv magnetic pentru citirea cardului, o consola pentru a interactiona cu clientul (tastatura si monitor), un dispozitiv de printare a chitantei, un dipozitiv de eliberarea a banilor. ATM-ul va comunica cu banca, pentru a valida pinul si pentru a confirma tranzactiile. Bancomatul va putea servi doar cate un client pe rand. Clientul va fi rugat sa introduca cardul in dispozitivul special al ATM-ului si PIN-ul pentru identificare. Aceste informatii vor fi trimise la banca pentru validare, la fiecare tranzactie efectuata. Daca PIN-ul este corect introdus, atunci clientul va putea efectua una sau mai multe tranzactii. Cardul va ramane in ATM pana cand clientul nu va mai dori sa efectueze nici o tranzactie.

Proiectul contine diagrama de activitati, diagrama de clase si obiecte si explicatii privind aceste diagrame.