Marii exploratori ai lumii


Descrierea proiectului

Un atestat deosebit, realizat in html, ce contine o documentatie de 27 de pagini in word. Atestatul are 17 pagini realizate in html, si prezinta informatii despre cele mai importante descoperiri din evul mediu (Capul Bunei Sperante, India, America, etc), si detalii despre cei mai celebri exploratori:Bartolomeo Diaz, Vasco da Gama, Cristofor Columb, David Livingstone, Sir Francis Drake, Marco Polo, Roald Amundsen, Alexander von Humboldt, James Cook, Fernando Magellan. Proiectul contine harta marilor descoperiri, un clip video despre era exploratorilor si o pagina de contact.

Fie ca a fost vorba de glorie, de supravietuire, de speranta imbogatirii sau, pur si simplu, de curiozitate, dorinta de a explora necunoscutul s-a dovedit o trasatura definitorie a speciei noastre. Explorator poate fi considerat acel Om de Cro-Magnon care a depasit pentru prima data granitele Africii pentru a se aventura spre salbatica Europa de acum 60.000 de ani precum, la fel de bine, il putem numi explorator si pe primul om care a zburat dincolo de atmosfera terestra. Nu la ei ne vom referi insa aici ci la cei care, mai mult sau mai putin tributari asa numitei Epoci a Marilor Explorari, au redescoperit Pamantul, transformandu-l pentru totdeauna.

Descoperitorul este în general o persoană care independent de cunoștințele contemporane, prin activitate de observare, cercetare descoperă, găsește un element, obiect, fenomen, lege, sau regiune geografică până la aceea dată necunoscută de cultura respectivă.

Marile descoperiri geografice sunt acele ținuturi descoperite de către exploratorii și cuceritorii europeni la sfârșitul secolului al XV-lea. Acestea au condus la o puternică dezvoltare a orizontului și civilizației europene occidentale.